tel: +36 30 857 0244     e-mail:

               Főoldal

Első lépések Felnőtteknek Gyerekeknek Módszerek Kapcsolat

Köszönöm, hogy felkereste honlapomat!

dr. Vári Zsuzsa

„Lelki egészségünkért naponta meg kell küzdenünk.”
 Füst Milán

klinikai szakpszichológus,
pszichoterapeuta, családterapeuta
pszichodráma pszichoterapeuta vagyok

 

Több, mint harminc éve dolgozom Nevelési Tanácsadóban, ahol elsősorban egyéni gyermek- és serdülőterápiával foglalkozom, amelyen keresztül az egész családot kezelem. Húsz éve vezetek különböző esetmegbeszélő, szupervíziós, autogén tréning és pszichodráma csoportokat gyermekeknek, fiatal felnőtteknek, szülőknek és segítőfoglalkozású szakembereknek

Terápiáimban a hozzám fordulók személyiségéhez és problémáihoz alkalmazkodom – így választom ki a legmegfelelőbb kezelési formát. Szakterületeim: a rendszerszemléletű családterápia, a dinamikusan orientált egyéni terápia és a pszichodráma.

Meggyőződésem szerint az ember sokféleképpen lehet egészséges, sokféleképpen élhet. Lényeges azonban, hogy ezt jó színvonalon, önmaga és környezete megelégedésére tegye.

A problémák és krízisek az élet (nem kívánatos) részei, a változás előjelei: meg kell állni, és gondos mérlegelés után a legmegfelelőbb válaszúton indulni tovább. Számomra a kulcsszavak: változás és fejlődés. Hiszem, hogy mindenkiben ott a belső mag, az énerő, amit megfelelő körülmények között újra életre lehet kelteni. Ehhez nyújtok segítséget biztonságos, egyértelmű, pozitív légkörű keretek között.

Tanulmányok:

  • 1976-ban végeztem az ELTE pszichológia-angol szakán,

  • 1981. doktori vizsga

  • 1982. klinikai szakpszichológus vizsga

  • 1983. pszichoterapeuta szakvizsga

  • 1991. családterapeuta szakvizsga

  • 2006. pszichoterapeuta pszichodrámavezető szakvizsga